Bekijk de uitzending van Jinek terug

Di 14 april 2020 | 21:21 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Di 14 april 2020
Tijd
21:21 tot 22:01
Zender
RTL 4
Genre
Amusement
Acteurs
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Deel-url
gids.tv/24148982

Onderwerpen van deze uitzending

-
Journalist Willem Feenstra woont al weken praktisch in het Amphia ziekenhuis in Breda. Van binnen die muren schrijft hij voor De Volkskrant de verhalen op van de medewerkers en patiënten die samen Corona te lijf gaan op een plek waar de ziekte ons land het hardste trof. Of het nou de schoonmaker is of de ziekenhuisdirecteur, elk verhaal draagt volgens Willem Feenstra bij aan de geschiedenis die hier wordt geschreven.

-
Het is een klein lichtpuntje in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares lijkt langzaamaan te dalen. Daarmee rijst de vraag: hoe staat Nederland er nu voor? En betekent minder druk op de IC-capaciteit ook dat de normale zorg weer opgepakt kan worden? We bespreken het met Ernst Kuipers, die als bestuursvoorzitter van het Erasmus MC verantwoordelijk is voor de spreiding van IC-bedden in Nederland.

-
Het is hommeles binnen politieke partij Denk. De drie voornaamste leden gaan al weken rollebollend over straat. Oprichter Tunahan Kuzu beschuldigde medeoprichter Selçuk Öztürk van politieke broedermoord, nadat Öztürk verhalen over een buitenechtelijke affaire van Kuzu actief naar buiten zou hebben gebracht. Nu Kuzu het veld heeft geruimd, moet de rust volgens fractievoorzitter Farid Azarkan in de partij terugkeren. Eén maar: partijvoorzitter Öztürk weigert op te stappen. En daarmee is de machtsstrijd binnen de partij compleet. Fractievoorzitter Azarkan geeft vanavond tekst en uitleg.

-
De afgelopen dagen werd brand gesticht in meerdere zendmasten. De daders zijn vermoedelijk tegenstanders van het nieuwe 5G-internet. Aan tafel: programmamaker Danny Ghosen, die voor zijn serie Danny op straat tegenstanders van 5G-internet volgde, en cyberspecialist Marietje Schaake.

-
Drie weken geleden bedacht Anneloes Officier een opdracht voor haar huisgenoot tegen de verveling: maak een bekend schilderij na met drie voorwerpen uit huis. De Tussen Kunst en Quarantaine-challenge ging wereldwijd ‘viral’ met bijna 200.000 volgers op Instagram. Vanavond vertelt Anneloes bij Jinek over haar uit de hand gelopen grap.

-
Hier in Nederland weten we pas over een week of de nu geldende corona maatregelen verlengd gaan worden. Maar in België is er morgen al meer nieuws. De verwachting is dat de beperkingen daar zeker tot en met 3 mei van kracht blijven. Voor iedereen die het echt niet meer ziet zitten om nog zo lang in thuisquarantaine te zitten, heeft cabaretier Philippe Geubels als steuntje in de rug de ultieme quarantaine-feesthit opgenomen: Ik dans op de wc. Het nummer is een bijzondere mix van schlager en techno en perfect voor een feestje alleen thuis. Vanavond schuift Philippe aan om te vertellen over dit nummer en hoe hij zich zelf door de thuisquarantaine heen worstelt.

Jinek op tv

.