Bekijk de uitzending van Jinek terug

Di 31 maart 2020 | 14:13 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Di 31 maart 2020
Tijd
14:13 tot 15:39
Zender
RTL 4
Genre
News
Jaar
2020
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Deel-url
gids.tv/24070892

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Nederland heeft binnen een week 2400 IC-bedden nodig. Gaan we dat redden? We bespreken het met bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC en arts-microbioloog Ann Vossen.

- Een video vanuit het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein maakte duidelijk hoe intensief de zorg voor corona-patiënten op de intensive care is. Arend-Jan Meinders, intensivist en Sandra Giard-Boender, IC-verpleegkundige, vertellen er vanavond over.

- Het lied 'Zon' is al omstreden voordat de eerste noot gezongen is. Meer dan honderd bekende Nederlandse artiesten hebben samen een nummer opgenomen voor de actie #zingcoronadewerelduit. Kenny B, Ellie Lust, Remy Bonjasky en initiatiefnemer Imke Emons schuiven aan.

- Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan vijfendertig duizend mensen overleden aan het Coronavirus. Daarvan zijn ruim zevenduizend afkomstig uit Spanje. De Verenigde Staten worden momenteel het hardst geraakt. Miljoenen mensen zijn per direct hun baan kwijt, een groot deel van het land is onverzekerd en dé corona-expert van de VS verwacht dat het aantal doden in het land op kan lopen tot tweehonderdduizend. Vanavond praten we erover met Guus Valk, voormalig correspondent in de Verenigde Staten voor NRC. En correspondent Edwin Winkels, die net terug is uit Barcelona.

Jinek op tv

.