Bekijk de uitzending van Jinek terug

Za 14 september 2019 | 00:45 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Za 14 september 2019
Tijd
00:45 tot 01:40
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/22898077

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek:

Linda de Mol en Jildou van der Bijl over vernieuwd Net5

Linda de Mol is niet alleen baas op de tv, maar sinds dit jaar ook tv-baas. Samen met Jildou van der Bijl is zij creatief directeur van Net5 geworden. Vanavond schuiven ze aan bij Jinek om te vertellen over deze grote stap in medialand. En vertellen ze hoe de talkshow van Merel Westrik gaat heten.

Fidan Ekiz volgde een jaar lang de 'Strijd om Istanbul'

Na haar bekroonde serie 'Veerboot naar Holland' over Turken die naar Nederland kwamen, onder wie haar ouders, maakt programmamaker en journalist Fidan Ekiz nu een documentaire over de strijd om Istanbul. In één jaar tijd maken de inwoners van Istanbul drie verkiezingen mee. De spanningen tussen moderne, seculiere bewoners en conservatieven nemen daardoor toe, want iedereen beseft dat hun leefwijze op het spel staat. Centraal staan de bewoners van de moderne wijk Kadikoy en de meer conservatieve wijk Uskudar. Fidan volgt hen een jaar lang en ziet de spanningen toenemen. Strijd om Istanbul is maandag 16 september om 20:55 uur te zien op NPO2. En vanavond is Fidan Ekiz te gast bij Jinek rond de klok van 23.00 uur op NPO1.

Minister Schouten over de aanpak van het stikstofprobleem

Er is al maanden paniek in politiek Den Haag. In mei bepaalde de Raad van State dat de Nederlandse aanpak van het stikstofprobleem niet aan de Europese eisen voldoet. Hierdoor lopen 18 duizend projecten gevaar: van dakkapel plaatsing en renovatie van het Binnenhof tot de opening van Lelystad Airport. Vandaag kwam minister Carola Schouten met een oplossing voor kleine projecten. Hoe gaat dit verder? Vanavond is minister Schouten te gast en bespreken we de problematiek en haar oplossingen.

Wouter de Winther over uitgelekte Miljoenennota

Het is de parlementaire redactie van De Telegraaf weer gelukt: ze hebben de Miljoenennota bemachtigd voor Prinsjesdag. Met de chef van de politieke redactie, Wouter de Winther, bespreken we de plannen.

Jinek op tv

Amsterdam minister opening verkiezingen nederland live den haag politiek paniek documentaire bewoners renovatie istanbul raad van state lelystad prinsjesdag turken wouter spanningen creatief dakkapel oplossing journalist carola schouten binnenhof miljoenennota klok serie conservatieven eva jinek talkshow parlementaire verslaggever lelystad airport linda de mol projecten bijl airport merel westrik problematiek oplossingen net5 inwoners plannen fidan ekiz jildou van der bijl merel westrik wijk ouders jinek telegraaf de telegraaf westergasfabriek npo2 npo1 gesprek stemming tijd directeur lang deze minister carola schouten minister schouten.