Bekijk de uitzending van Jinek terug

Do 29 augustus 2019 | 16:00 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Do 29 augustus 2019
Tijd
16:00 tot 17:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/22819139

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek:

Igone de Jongh neemt afscheid van Het Nationale Ballet

Igone de Jongh, de bekendste ballerina van het land, heeft vandaag onverwachts bekendgemaakt dat ze afscheid neemt van Het Nationale Ballet. Ruim twintig jaar stond ze aan de absolute top: in 1996 begon ze als aspirant, in 2003 promoveerde ze tot eerste solist. Haar allerlaatste voorstelling bij het gezelschap danst ze in de rol van Julia, één van haar meest geroemde rollen, in de voorstelling Romeo en Julia. Haar carrière stopt daarna niet: ze gaat verder als zelfstandig danser. Vanavond vertelt ze over haar indrukwekkende carrière tot nu toe.

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol over nieuw seizoen 'Sterren op het Doek'

Iconisch programma 'Sterren op het Doek' keert terug op televisie, vier jaar na de laatste uitzending. Na tien seizoenen met Hanneke Groenteman, neemt Özcan Akyol het stokje over. De kern van het programma blijft hetzelfde: acht eregasten laten zich afbeelden door drie uiteenlopende kunstenaars. Van intieme gesprekken tot humoristische verhalen: tijdens het schilderproces voelt Eus zijn gasten flink aan de tand. Vanavond vertelt hij samen met zijn eerste gast Matthijs van Nieuwkerk over het nieuwe seizoen, dat 3 september van start gaat.

Jan Tromp en Mick van Wely over de Amsterdamse onderwereld

Amsterdam heeft de strijd tegen de georganiseerde misdaad vrijwel verloren. Dat staat in het rapport 'De achterkant van Amsterdam', van onderzoekers Jan Tromp en Pieter Tops. Vooral drugscriminelen hebben vrij spel in de hoofdstad en de autoriteiten zouden geen grip op de onderwereld krijgen. Te gast zijn onderzoeksjournalist Jan Tromp en Mick van Wely, misdaadverslaggever van De Telegraaf.

Jinek op tv

Amsterdam rapport live den haag politiek uitzending misdaad afscheid televisie onderzoekers voorstelling kunstenaars tromp ballet eva jinek danser onderwereld talkshow verslaggever georganiseerde misdaad achterkant zelfstandig groenteman hanneke groenteman mick van wely özcan akyol start igone de jongh jan tromp matthijs van nieuwkerk jinek telegraaf de telegraaf julia nationale westergasfabriek seizoen hoofdstad nieuw seizoen gesprek stemming 1996 geen terug laatste uitzending.