Bekijk de uitzending van Jinek terug

Wo 13 februari 2019 | 23:05 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Wo 13 februari 2019
Tijd
23:05 tot 00:05
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/21776197

Vanavond onder andere in Jinek:

- Sybrand Buma en strafpleiter Gerard Spong in debat over advocaten en beroepseed

“Advocaten onder vuur” luidde de kop van de Telegraaf gisterochtend. De beroepsgroep ligt, sinds de Holleeder-tapes, onder een vergrootglas. Zowel het optreden van advocaat Stijn Franken als dat van Bénédicte Ficq wordt onderzocht door de deken. Maar voor CDA-leider Sybrand Buma is dat niet genoeg. Als advocaten hun beroepseed schenden, is wat hem betreft het OM aan zet en niet de orde van advocaten. Strafpleiter Gerard Spong is het hier pertinent mee oneens en neemt het op voor de advocatuur. Vanavond gaan de heren met elkaar in debat bij Jinek.

- Susan Visser over haar rollen in ‘Verliefd op Cuba’ en het toneelstuk ‘Celia’

Als je aan Cuba denkt, denk je aan rum, sigaren, salsa en oldtimers. Het Caribische eiland is populairder dan ooit en een dankbare inspiratiebron voor films en toneelstukken. Zo speelt actrice Susan Visser in de film ‘Verliefd op Cuba’ én vertolkt ze de rol van een Cubaans icoon in het toneelstuk ‘Celia!’. Vanavond vertelt ze erover bij Jinek.

- Columnist Özcan Akyol schuift aan over zijn nieuwe rubriek ‘Brieven met Eus’

Columnist Özcan Akyol, ofwel 'Eus', is gefascineerd door de vele brieven die zijn krant dagelijks ontvangt van lezers. Wie zijn deze schrijvers? Welke kwesties maken deze mensen zo boos, blij of opgewonden dat ze de moeite nemen om een brief naar de krant te schrijven? Een blik op de brievenpagina, geeft je een kijkje op wat er leeft in Nederland. En daarom gaat Eus op pad om de brievenschrijvers te ontmoeten. Bij Jinek vertelt hij vanavond over de ontmoetingen en zijn nieuwe rubriek voor het AD ‘Brieven met Eus’.

Jinek op tv

.