Bekijk de uitzending van Jinek terug

Di 29 januari 2019 | 23:05 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Di 29 januari 2019
Tijd
23:05 tot 00:05
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2019
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/21703213

Vanavond onder andere in Jinek:

- Peter Heerschop over waarom we een ‘Minister van Enthousiasme’ kunnen gebruiken

Cabaretier Peter Heerschop staat in de theaters als zelfbenoemd ‘Minister van Enthousiasme’. In zijn nieuwe theatershow wil hij het publiek gaan uitleggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je altijd voor zekerheid aannam. Ook wil hij hen laten zien dat het heel leuk is om iets nieuws te leren en dat je mag lachen om je fouten. Vanavond vertelt hij bij Jinek waarom.

- Vanessa Lamsvelt over de spannende Brexit-avond in het Britse Lagerhuis

In het Verenigd Koninkrijk doet Theresa May vandaag opnieuw verwoede pogingen om een meerderheid achter haar Brexitplan te krijgen. Vanessa Lamsvelt praat ons bij over het vuurwerk in het parlement vandaag en Mays kansen om de Brexit nog in goede banen te leiden.

- Xander van der Wulp en Wouter de Winther over het kinderpardon

Al twee weken lang bouwen de spanningen zich op in de coalitie tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Inzet van de ruzie: de verruiming van het kinderpardon. Nog altijd is er geen oplossing in zicht, maar dat de coalitiepartijen er vandaag uit moeten komen staat vast. Want anders worden de partijen morgenochtend publiekelijk tegen elkaar uitgespeeld in een debat over de kwestie. Politiek commentatoren Xander van der Wulp (NOS) en Wouter de Winther (De Telegraaf) schuiven aan om verslag te doen van het laatste nieuws uit Den Haag.

Jinek op tv

Verenigd koninkrijk britse lagerhuis debat christenunie den haag politiek xander van der wulp parlement uitzending leiden coalitie lamsvelt vanessa koninkrijk wouter spanningen vuurwerk oplossing lagerhuis kinderpardon cabaretier verruiming theatershow lachen eva jinek talkshow verslaggever brexit publiek theresa may peter heerschop vanessa lamsvelt theresa partijen jinek xander vast gesprek kijken stemming geen kansen lang deze.