Bekijk de uitzending van Jinek terug

Ma 25 juni 2018 | 10:55 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Ma 25 juni 2018
Tijd
10:55 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Jinek, Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/20461699

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek:

- Roel Reiné, Gijs Naber en Loes Haverkort over de nieuwe heldenepos Redband

Morgen gaat de nieuwe film van regisseur Roel Reiné in première: Redbad. Het heldenepos over de Friese vrijheidsstrijder Redbad, dat zich afspeelt in de achtste eeuw, is één van de grootste Nederlandse filmproducties ooit. Vol met spectaculaire en grootschalige vechtscènes. Roel Reiné en acteurs Gijs Naber en Loes Haverkort zijn vanavond te gast en vertellen hierover.

-Muggenkenners Bart Knols en Wilfred Reinhold waarschuwen voor gevaarlijke muggen

Jeukende bulten en gezoem rond je hoofd terwijl je probeert te slapen. De mug profiteert van het mooie weer de laatste maanden. Vervelend natuurlijk, maar muggenkenners waarschuwen dat het zelfs een groot risico voor de volksgezondheid kan worden als de overheid niet snel wat aan gevaarlijke muggen doet. Aan tafel medisch entomoloog Bart Knols en Wilfred Reinhold, voorzitter platform Stop Invasieve Exoten.

- Emilie van Outeren en Karline Kleijer over de migrantencrisis en het schip Aquarius

De spanningen lopen hoog op in Europa nu Italië schepen met migranten weigert. Een ingelast spoedberaad aanstaande zondag moet de rust terugbrengen. Vorige week weigerde Italië het schip Aquarius, met 629 migranten aan boord, aan te laten meren. Het schip kon na acht dagen dobberen terecht in Valencia, Spanje. Karline Kleijer, hoofd van het noodhulpteam van Artsen Zonder Grenzen, coördineerde de zoektocht van de Aquarius. Kleijer is vanavond gast, samen met Emilie van Outeren, politiek verslaggever van NRC.

Jinek op tv

.