Bekijk de uitzending van Jinek terug

Di 19 juni 2018 | 00:10 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Di 19 juni 2018
Tijd
00:10 tot 01:10
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Jinek, Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/20420458

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek:

- Jesse Klaver en Lilian Marijnissen over de dividendbelasting

Het is ‘the gift that keeps on giving’ volgens de oppositie: de dividendbelasting. In het voorjaar veroorzaakte de voorgenomen afschaffing van deze belasting nog flink wat politieke ophef. Dit weekend berichtte dagblad Trouw over afspraken die olieconcern Shell gemaakt zou hebben met de Nederlandse belastingdienst. “Een stinkende deal”, zo zegt SP-leider Lilian Marijnissen. En ook Jesse Klaver van GroenLinks is boos, hij wil dat er een parlementaire enquête komt naar de dividendbelasting. Vanavond geven de twee linkse leiders uitleg bij Jinek.

- Peter Pannekoek gaat de theaters weer in met zijn nieuwste show

Peter Pannekoek gaat na de zomer het theater weer in met zijn tweede avondvullende theatershow: 'Later was alles beter'. Ook in deze show schuwt hij de harde grappen niet. Vanavond schuift hij aan bij Jinek.

- Mick van Wely en clubadvocaat Erik Thomas over het verbod van Satudarah

Motorclub Satudarah wordt per direct verboden. De rechtbank concludeerde dat een groot aantal leden van Satudarah jarenlang betrokken is geweest bij criminele activiteiten. De uitspraak is een overwinning voor het Openbaar Ministerie. Het is de tweede motorclub die als illegaal gekwalificeerd wordt. De Bandidos kregen vorig jaar al een verbod opgelegd. Het Openbaar Ministerie heeft in mei ook al aangekondigd dat ze een verbod gaan aanvragen voor de Hells Angels. Vanavond zijn Erik Thomas, de clubadvocaat van Satudarah, en misdaadverslaggever Mick van Wely te gast.

Jinek op tv

.