Bekijk de uitzending van Jinek terug

Vr 8 juni 2018 | 23:00 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Vr 8 juni 2018
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/20361666

Vanavond onder andere in Jinek:

- Jeltje van Nieuwenhoven en Gerdi Verbeet over het prachtige vak van Kamervoorzitter

Het is misschien wel het meest gebruikte woord in de Tweede Kamer: voorzitter. Al meer dan 200 jaar leidt de preses de debatten in goede banen. Deze week kwamen oud-voorzitters bijeen in de Kamer om hun vak te bespreken. Aanleiding is de uitgave van het boek Boven de Partijen, van Elsevier-journalist Gerry van der List. Oud-voorzitters Jeltje van Nieuwenhoven en Gerdi Verbeet schuiven vanavond aan om te vertellen over het vak van Kamervoorzitter en de evolutie daarvan.

- Topkok Lars Drost vertegenwoordigt Nederland in de prestigieuze Bocuse d’Or

Aanstaande maandag en dinsdag vindt in Turijn de Europese finale plaats van de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld: de Bocuse d’Or. De 25-jarige Lars Drost zal maandag met zijn team Nederland vertegenwoordigen in deze Olympische Spelen van de gastronomie. Vanavond is hij samen met zijn coach Jan Smink en assistent Mike Klaassen te gast en vertelt hij ons over de ins en outs van de culinaire competitie.

- Esmee Visser, Irene Schouten en Mark Tuitert over de sponsorcrisis in het schaatsten

De Nederlandse schaatsers rijgen al jaren de ene na de andere titel aaneen. Toch haken sponsors a en nieuwe staan niet te springen om in te stappen. En dus gaan de topschaatsers die juist nú de basis moeten leggen voor het komende seizoen, een zorgelijke toekomst tegemoet. We praten erover met schaatsers Esmee Visser en Irene Schouten en ex-schaatser Mark Tuitert.

Jinek op tv

Visser nederland olympische spelen uitzending kamervoorzitter voorzitter gerdi verbeet finale lars sponsors mark tuitert competitie list 200 jaar eva jinek coach irene schouten talkshow springen drost klaassen debatten boek jeltje van nieuwenhoven haken turijn partijen team jinek seizoen esmee visser week.