Bekijk de uitzending van Jinek terug

Di 13 februari 2018 | 22:55 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Di 13 februari 2018
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/19618955

Vanavond onder andere in Jinek:

- Saskia Belleman en Jan-Hein Kuijpers over de verklaring van Holleeder

De afgelopen dagen ging het in de zwaarbeveiligde bunker in Osdorp over de 127 handgeschreven velletjes papier van Willem Holleeder. Oftewel: zijn eigen verklaring op de omvangrijke zaak waarin hij verdacht wordt van zes levensdelicten. En vandaag, op dag vijf van het proces, kwamen ook de opnames aan bod die zijn zus Astrid in het geheim maakte. Vanavond praten we met rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman en Jan-Hein Kuijpers, de oud-advocaat van Willem Holleeder, over de eigen verklaring van Holleeder en de opgenomen gesprekken met zijn zussen.

- Cabaretier Martijn Koning laat de beste campagnefilmpjes zien

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn in volle gang! Cabaretier Martijn Koning selecteert elke week de mooiste, grappigste en meest creatieve verkiezingsfilmpjes. Hij is vanavond te gast bij Jinek om ze weer met ons te delen.

- Pia Dijkstra over de nieuwe donorwet

Nederland heeft een nieuw donorsysteem. Iedere volwassene is straks orgaandonor, tenzij je expliciet aangeeft dat niet te willen. Na de Tweede Kamer, stemde vandaag ook de Eerste Kamer met een nipte meerderheid in met het initiatiefwetsvoorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Vanavond vertelt Dijkstra over haar lange strijd, die vandaag uiteindelijk leidde tot een nieuw donorsysteem. Een systeem dat volgens Dijkstra meer donororganen zal opleveren.

Jinek op tv

Tweede kamer nederland koning eerste kamer uitzending geheim gemeenteraadsverkiezingen willem holleeder holleeder verklaring cabaretier orgaandonor papier eva jinek bunker talkshow pia dijkstra osdorp opnames systeem zussen saskia belleman proces jan-hein kuijpers martijn koning donorsysteem jinek campagnes week donorwet.