Bekijk de uitzending van Jinek terug

Wo 17 januari 2018 | 23:00 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Wo 17 januari 2018
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Jinek, Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/19436770

Vanavond onder andere in Jinek:

- Martijn Koning over de grappigste gemeenteraadsverkiezingen campagnefilmpjes

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen. Amsterdam trapt vandaag af met het eerste grote lijsttrekkersdebat. Online worden er voorzichtig al wat campagnefilmpjes geplaatst om kiezers te lokken. Martijn Koning heeft een paar hele mooie voor ons opgeduikeld.

- Herman Pleij over de beeldenstorm in Nederland

“Stop met het herschrijven van onze geschiedenis,” zo pleiten historici in de Telegraaf. Zij spreken van een nieuwe beeldenstorm die is ontketend in Nederland. Zo haalde Het Mauritshuis een buste van haar naamgever weg en krijgt de Jan Pieterszoon Coenschool in Amsterdam een nieuwe naam. Historicus Herman Pleij vindt dat het wissen van onze vaderlandse geschiedenis moet stoppen.

- Sander Schimmpelpenninck en Redmond O’Hanlon gingen op safari op de Zuidas

Quote hoofdredacteur Sander Schimmpelpenninck ging op ontdekkingsreis met schrijver-bioloog Redmond O’Hanlon door het stenen landschap van de Zuidas, op zoek naar de specifieke soorten van de kantoorjungle. O’Hanlon vond wat Darwin zou plezieren: bankiers, advocaten en consultants vechten met elkaar om de top van de apenrots én wie de vrouwtjes mogen bevruchten.

- Hugo Borst en Eric Corton vertellen over de bijzondere voorstelling ‘Ma’

270.000 mensen in Nederland hebben dementie. Eén daarvan is de moeder van Hugo Borst. Hij schreef een boek over haar en haar ziekte. En van dat boek is nu een prachtige solovoorstelling gemaakt, waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Eric Corton. Bij Jinek vertellen de heren samen alles over de voorstelling.

Jinek op tv

.