Bekijk de uitzending van Jinek terug

Ma 18 december 2017 | 23:00 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Ma 18 december 2017
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Eva JInek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/19246127

Vanavond onder andere in Jinek:

- Minister Kajsa Ollongren deelt haar plan om nepnieuws te bestrijden

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren gaat vanavond bij Jinek aankondigen welke maatregelen zij wil nemen om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. Ollongren wil het probleem niet alleen in Nederland, maar in heel Europa aanpakken.

- Thierry Baudet over zijn benoeming tot politicus van het jaar

Eerder vanavond werd hij verkozen tot politicus van het jaar 2017 door het EenVandaag Opiniepanel. En vanavond zit de lijsttrekker van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, bij Jinek.

- Actrice Sofia Helin over haar laatste seizoen van The Bridge

Het begon allemaal met een lugubere moordzaak op een brug, precies op de grens tussen Denemarken en Zweden. Dat was het begin van misdaadserie The Bridge. De serie werd een hit en maakte al gauw ook een internationale doorbraak. Inmiddels wordt er in 160 landen reikhalzend uitgekeken naar het vierde seizoen. Actrice Sofia Helin kruipt al jaren in de huid van de sociaal onhandige rechercheur Saga Norén. Zij maakte van haar een fenomeen. De ‘Nordic Noir’-serie is één van de grootste tv-successen uit Scandinavië. Naast haar werk als actrice, zet Helin zich ook in om maatschappelijke onderwerpen die zij belangrijk vindt op de kaart te zetten.

- Heleen van Royen over ‘Het doet zo zeer’, de docu over haar moeder

In 2015 trof Heleen van Royen haar moeder op de bank aan. Ze kwam het huis niet meer uit, had veel pijn door een versleten heup en een bezoek aan de dokter wees uit dat ze beginnend dementerend was. Heleen zag het als haar plicht om de laatste levensjaren van haar moeder zo aangenaam mogelijk te maken. Dat, en het ziekteproces van haar moeder, heeft ze een jaar lang vastgelegd in de documentaire Het doet zo zeer. De film was dit najaar al in de bioscopen te zien en zal donderdagavond te zien zijn op SBS6 om 20:30 uur. Vanavond is Heleen te gast bij Jinek. Hoe gaat het nu met haar moeder?

Jinek op tv

Minister nederland eenvandaag brug uitzending denemarken binnenlandse zaken documentaire film politicus zweden moordzaak sofia minister van binnenlandse zaken doorbraak actrice huid heleen lijsttrekker forum sociaal democratie dokter politicus van het jaar serie scandinavië eva jinek heup benoeming verspreiding aanpakken baudet sbs6 europa maatregelen thierry baudet heleen van royen sofia helin moeder forum voor democratie nepnieuws jinek kajsa ollongren probleem bestrijden ollongren seizoen rechercheur.