Bekijk de uitzending van Jinek terug

Do 7 december 2017 | 16:00 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Do 7 december 2017
Tijd
16:00 tot 17:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/19165365

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek:

- Dorian van Rijsselberghe is klaar met het plastic in de zee

Als Olympisch goud-winnaar én windsurfer wil Dorian van Rijsselberghe dat de zee zo schoon mogelijk blijft. Daarom werd hij ambassadeur van de Plastic Soup Foundation. Deze stichting zet zich in tegen het overtollige plastic wat ons natuurwater vervuilt. Bij Jinek vertelt Dorian over de nieuwe app die mensen meer inzicht geeft in hun plastic verbruik.

- Nikkie de Jager is terug en vertelt over dé YouTube-hoogtepunten van 2017

Nederlandse YouTube-ster NikkieTutorials bereikt miljoenen kijkers wereldwijd. Ter ere van Youtube’s Top 10 viral video’s schuift ze aan bij Jinek om terug te kijken naar de hoogtepunten van Youtube in 2017.

- Lodewijk Asscher wil meer geld voor het basisonderwijs

Lodewijk Asscher deed vanochtend met de andere oppositieleiders op links - Jesse Klaver en Emile Roemer - een oproep in het AD om 1,4 miljard extra vrij te maken voor het basisonderwijs. Vanavond geeft hij bij Jinek zijn visie op de onderwijsbegroting en de salarissen in het basisonderwijs.

- Documentairemaker Michiel van Erp zet Nederlandse vrijwilligers in het zonnetje

Maar liefst één op de twee Nederlanders doet minimaal één keer per jaar aan vrijwilligerswerk. Morgen is het Nationale Vrijwilligersdag en worden zij in het zonnetje gezet. Eén van de mensen die dit doet is documentairemaker Michiel van Erp. Hij maakte de film ‘Leve de Vrijwilliger’.
Van Erp is vanavond te gast bij Jinek samen met drie vrijwilligers: Els, die aan stervensbegeleiding doet, Feyza, die zich inzet voor zwerfkattenopvang, en student Jop, die helpt in de centrale huiskamer van een verzorgingstehuis waar een groep nonnen woont.

Jinek op tv

Oproep lodewijk asscher emile roemer roemer youtube film plastic nonnen vrijwilligers lodewijk jesse klaver verbruik verzorgingstehuis dorian van rijsselberghe student vrijwilligerswerk natuurwater basisonderwijs ambassadeur miljard viral eva jinek salarissen wereldwijd hoogtepunten jager emile geld asscher michiel van erp rijsselberghe stervensbegeleiding jinek van rijsselberghe dorian nationale stichting.

Meer uitzendingen van Jinek