Bekijk de uitzending van Jinek terug

Wo 12 juli 2017 | 13:45 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Wo 12 juli 2017
Tijd
13:45 tot 15:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Deel-url
gids.tv/18208431

Vanavond in Jinek:

-Is een schadevergoeding voor het missen van de schoolfoto terecht?

Gisteren was er veel discussie naar aanleiding van de uitspraak van de Haagse kantonrechter: twee kinderen, die vanwege het offerfeest de schoolfotograaf moesten missen, krijgen een schadevergoeding van 500 euro. De school heeft volgens de rechter onderscheid gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de wet. Vanavond bespreken we de kwestie met columnist Özcan Akyol, docent Trudy Coenen en Arnoud van Doorn; de woordvoerder van de ouders.

-Jean-Pierre Geelen en Mariëtte Wolf duiken in de koppen van de Telegraaf

De koppen van de Telegraaf hebben maar één doel: prikkelen tot lezen. Dat doen ze in chocoladeletters, met slimme zinsneden en door grappige woordspelingen. Jean-Pierre Geelen, columnist bij de Volkskrant, heeft zich op deze koppen gestort. Samen met Mariëtte wolf, schrijver van het boek ‘het geheim van de Telegraaf’, duiken we dieper in de koppen boven de verhalen.

-‘Gertje’ Verhulst over zijn langgekoesterde droom: een talkshow presenteren

We kennen Gert Verhulst in Nederland vooral als ‘Gertje’ van Samson en Gert, maar in Vlaanderen is hij een grootheid in de TV- en theaterwereld. Alles wat Gert Verhulst aanraakt lijkt in goud te veranderen: Samson en Gert, Mega Mindy, Kabouter Plop en Piet Piraat.

Sinds het voorjaar van 2017 mag Gert zich ook talkshowhost noemen. Met ‘Gert Late Night’ ging een lang gekoesterde droom van hem in vervulling. Vanaf 4 september is het tweede seizoen te zien bij de commerciële Vlaamse zender VIER. Vanavond komt Gert bij Jinek praten over zijn ervaringen als talkshowpresentator.

-Surfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe over hun liefde voor de sport

Vanavond bij Jinek zijn windsurfer en tweevoudig Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe en zijn teamgenoot Kiran Badloe te gast. De afgelopen dagen tourden zij al surfend over de Friese meren en kanalen. Dit als training voor het komende WK, maar ook om de surfsport te promoten in Nederland.

Dorian en Kiran zijn vrienden, trainingspartners maar ook elkaars concurrenten. Supertalent Kiran heeft de potentie om in Dorian’s voetsporen te treden in de komende jaren. Vanavond vertellen ze bij Jinek over de liefde voor het windsurfen en hun bijzondere samenwerking.

Jinek op tv

Sport school schadevergoeding nederland leerlingen goud wolf uitspraak discussie training kampioen rechter columnist windsurfen geheim liefde volkskrant kabouter koppen dorian van rijsselberghe schrijver samenwerking duiken piraat offerfeest kanalen vlaanderen schoolfoto voorjaar eva jinek docent kiran badloe talkshow trudy droom interest zender kijker meren plop samson gert kinderen özcan akyol badloe woordvoerder boek magazine gert verhulst rijsselberghe presenteren ouders jinek telegraaf de telegraaf van rijsselberghe dorian.