Bekijk de uitzending van Jinek terug

Wo 19 augustus 2015 | 22:50 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Wo 19 augustus 2015
Tijd
22:50 tot 23:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2015
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/13920165

Vanavond onder andere te gast in Jinek:

- Alexander Pechtold

De Tweede Kamer debatteerde vandaag over het derde steunpakket van 5 miljard euro voor Griekenland. Premier Rutte lag onder vuur omdat hij eerder beloofde dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan. Het derde steunpakket is al goedgekeurd door de regering. Pechtold (D66): "Je mag niet spelen met het vertrouwen van mensen", zei Pechtold tegen de VVD, verwijzend naar de gebroken verkiezingsbelofte van premier Rutte. "Was een Grexit beter geweest? Nee". Vanavond blikt Pechtold in Jinek terug op dit stevige debat.

- Cees Geel en Chris Tates spelen in Ventoux

De roman 'Ventoux' van Bert Wagendorp uit 2013 ontving juichende kritieken en ging al meer dan 130.000 keer over de toonbank. Een logisch gevolg: de toneelvoorstelling. Wanneer oude vrienden terugkeren in het leven van Bart wordt hij herinnerd aan de zomer van 1982. De zomer van de hopeloze liefde voor de mooie Laura, van het verraad en van de dood door schuld op de Mont Ventoux. De dood van een dichter. Een jonge kunstenaar. De vrienden besluiten terug te gaan, met de racefietsen op het dak, hun sores op de trekhaak en de verloren tijd op de achterbank. Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Cees Geel en Chris Tates zijn vanavond te gast in Jinek.

- David Vermeulen over het succes van The Inner Circle

The Inner Circle, de datingapp die alleen 'succesvolle en aantrekkelijke' leden accepteert, is een doorslaand succes. The Inner Circle heeft in Nederland vijftigduizend leden en is bezig meer leden te werven in grote steden als Londen, Barcelona, Milaan en Stockholm. Oprichter David Vermeulen is vanavond te gast in Jinek.

- Sail 2015

Met een lange parade is vandaag de negende editie van Sail Amsterdam van start gegaan. Honderden schepen zijn vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar de hoofdstad gevaren. De clipper Stad Amsterdam, het vlaggenschip van de Sail-In Parade met prins Maurits aan het roer en burgemeester Eberhard van der Laan aan boord, is als eerste de haven binnengevaren. Vanavond in Jinek een verslag van deze dag.

- De 4 Tuoze Matroze

De 4Tuoze Matroze zijn de vernieuwers van het Nederlandse muzikale erfgoed. Zij spelen vanavond de sterren van de hemel.

Jinek op tv

Amsterdam dichter milaan barcelona tweede kamer debat pechtold alexander pechtold griekenland londen nederland schuld eberhard van der laan prins regering burgemeester maurits stockholm zomer parade liefde oprichter bert wagendorp steden steunpakket roman mont ventoux ijmuiden kunstenaar premier rutte grote steden erfgoed sterren miljard toneelvoorstelling sail prins maurits besluiten achterbank verraad hemel geld haven premier schepen vermeulen laan start vuur laura dood cees geel chris tates jinek.