Bekijk de uitzending van #jesuisdepri terug

Ma 16 april 2018 | 21:30 #jesuisdepri

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van #jesuisdepri gemist? Bekijk hier naar #jesuisdepri gemist.

#jesuisdepri

Datum
Ma 16 april 2018
Tijd
21:30 tot 22:15
Zender
NPO 3
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Presentatie
Jan Kooijman
Twitter hashtag
#jesuisdepri
Deel-url
gids.tv/20022315

In de vierdelige KRO-NCRV-serie #jesuisdepri, elke maandag rond 21:25 uur op NPO 3, volgt Jan Kooijman vijf jongeren die depressief zijn of zijn geweest. De jongeren vertellen openhartig over de oorzaken van hun ziekte, het intense gevoel van ongelukkig zijn, de angst voor of verlangen naar suïcide en de worsteling om uit hun depressie te komen.

Het programma #jesuisdepri schetst een indringend en aangrijpend beeld van het leven met een depressie. De serie beoogt depressie onder jongeren bespreekbaar te maken en meer begrip te creëren voor jongeren die aan deze ziekte lijden. Ouders, familie en vrienden van de jongeren vertellen over de impact van de depressie op hun leven en het gevoel van onmacht hun (klein-)kind of vriend(in) niet te kunnen helpen.

De vijf jongeren die meedoen aan het programma worden gevolgd tijdens hun deelname aan een foto-expositie over depressie.

#jesuisdepri maakt onderdeel uit van de #trueselfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.

#jesuisdepri op tv

Foto-expositie samenwerking serie depressie kwaad deelname suis kooijman depressief ziekte jongeren jan kooijman ouders impact familie angst seizoen aflevering 1.
Promo: #jesuisdepri