Bekijk de uitzending van Je zal het maar hebben terug

Di 3 december 2019 | 21:25 Je zal het maar hebben

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Je zal het maar hebben gemist? Bekijk hier naar Je zal het maar hebben gemist.

Je zal het maar hebben

Datum
Di 3 december 2019
Tijd
21:25 tot 22:05
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Jurre Geluk
Twitter hashtag
#JZHMH
Uitzending gemist
Je zal het maar hebben gemist
Deel-url
gids.tv/23362175

Jurre Geluk gaat in deze aflevering van Je Zal Het Maar Hebben langs bij de 28-jarige Leonie, die last heeft van vetophopingen, en de 24-jarige Evelien, die drie jaar geleden een herseninfarct kreeg.

Frisse duik
Leonie lijdt aan lipoedeem, een chronische aandoening aan het vetweefsel. Hierdoor ontstaan steeds groter wordende vetophopingen op de benen, knieën en armen die niet beïnvloed worden door eten of sporten. Dit zorgt voor veel pijnklachten en andere ongemakken. Desondanks schaamt Leonie zich totaal niet voor haar lichaam en neemt ze regelmatig een frisse duik in het zwembad.

Steekwoorden
Evelien kreeg drie jaar geleden vanuit het niets een herseninfarct. Na het infarct kon zij niet meer praten en was ze rechtszijdig verlamd. Na een intensief revalidatieproces kan ze nu met steekwoorden praten en is ze enigszins mobiel ondanks haar halfzijdige verlamming. Inmiddels heeft ze zelfs haar werk in de horeca weer opgepakt en staat ze weer regelmatig te swingen op een feestje.

Je zal het maar hebben op tv

.