Bekijk de uitzending van Je geld of mijn leven terug

Wo 12 december 2018 | 20:35 Je geld of mijn leven

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Je geld of mijn leven gemist? Bekijk hier naar Je geld of mijn leven gemist.

Je geld of mijn leven

Datum
Wo 12 december 2018
Tijd
20:35 tot 21:19
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Presentatie
Bert van Leeuwen
Twitter hashtag
#jegeldofmijnleven
Deel-url
gids.tv/21448926

In het nieuwe EO-programma Je Geld of Mijn Leven volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen. De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop.

In de kick-offuitzending van vanavond worden de vier mensen geportretteerd en vertellen ze over het doel van hun crowdfundingsactie. De kijker wordt opgeroepen om geld te doneren om de patiënt, die ten einde raad is, te helpen. Daarnaast wordt ook toegelicht waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar.

Vervolgens volgt Bert van Leeuwen samen met een cameraploeg deze vier mensen een half jaar tijdens belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat volgend jaar wordt uitgezonden. In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, of het hun gelukt is het benodigde geld bij elkaar te krijgen, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar gecrowdfund is.

De vragen die in het programma gesteld worden zijn: Wat is een mensenleven waard gezien de grenzen van het zorgstelsel? Waarom wordt de behandeling van de patiënten in het programma niet vergoed? En op wie kan je rekenen als je laatste hoop op genezing of levensverbetering onbetaalbaar lijkt?

Je geld of mijn leven op tv

Rekenen kwaliteit documentaire presentator zorgverzekeraar operatie grenzen crowdfunding vergoeding behandeling redden patiënt doneren therapie genezing kijker geld leeuwen bert van leeuwen de behandeling vragen aflevering 1 doel geen van leeuwen mijn deze cameraploeg.