Bekijk de uitzending van Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel terug

Ma 16 april 2018 | 21:40 Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel gemist? Bekijk hier naar Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel gemist.

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel

Datum
Ma 16 april 2018
Tijd
21:40 tot 22:40
Zender
NET 5
Genre
Reality-show
Presentatie
Wietze de Jager
Twitter hashtag
#jedroomachterna
Deel-url
gids.tv/20022572

Wie droomt er niet van een paradijselijke baan in het buitenland? Vijf hoopvolle koppels, die bereid zijn alles in Nederland achter te laten, strijden om die ene droombaan van kasteelbeheerder in het Franse plaatsje Quinéville. 'Je droom achterna: een Frans kasteel' is het eerste tv-programma van Wietze de Jager bij Net5 en is vanaf vanavond elke maandag om 21:35 uur te zien op Net5. Bekijk wie de deelnemende koppels zijn op gids.tv/v6773/je-droom-achterna.

Gelegen in het groene hart van Normandië op nog geen kilometer van de kust, ligt het prachtige Château de Quinéville. Het kasteel uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV en heeft onlangs een nieuwe Nederlandse eigenaar gekregen: Hans Musegaas. Hij heeft de wens het landgoed weer tot volle bloei te brengen en zoekt de hulp van een Nederlands beheerdersstel.

Sinds veertig jaar fungeert het kasteel als hotel met dertig kamers, vier hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

In deze afvalrace worden de koppels beoordeeld door de experts van het kasteel zoals de tuinman, restaurantuitbater en restauratie-expert. Na een maand op het landgoed heeft de kasteeleigenaar de overgebleven koppels goed leren kennen en kunnen testen. Welk koppel voldoet het meest aan het veelzijdige profiel van kasteelbeheerder? Wie krijgt de sleutel van dit Franse paradijsje?

Zelf zegt presentator Wietze de Jager over dit nieuwe programma: "Een nieuw leven opbouwen in een ander land: het is een droom voor velen. Maar om dan ook direct beheerder te worden van een kasteel, dat klinkt als een sprookje. Daarom ben ik heel benieuwd wat de kandidaten allemaal uit de kast halen om hun droom werkelijkheid te maken."

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel op tv

Droombaan onderhoud nederland presentator experts groene winkel hotel bloei kasteel kust opknappen profiel groene hart tv-programma droom opknapbeurt tuinman jager neef net5 sleutel koppel hart landgoed wens wietze de jager baan seizoen aflevering 1 afvalrace.