Bekijk de uitzending van Io sono l'amore terug

Vr 5 juni 2020 | 23:05 Io sono l'amore IMDb: 7.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Io sono l'amore gemist? Bekijk hier naar Io sono l'amore gemist.

Io sono l'amore

Io sono l'amore
Datum
Vr 5 juni 2020
Tijd
23:05 tot 00:55
Zender
NPO 2
IMDb
7.0
Genre
Drama
Jaar
2009
Regisseur
Luca Guadagnino
Acteurs
Maria Paiato, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Alba Rohrwacher, Pippo Delbono
Twitter hashtag
#iosonolamore
Deel-url
gids.tv/24478182

Io sono l'amore (Engelse titel: 'I Am Love') is een Italiaanse dramafilm uit het jaar 2009. De hoofdrol wordt vertolkt door Britse actrice Tilda Swington.

Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant Milanees landhuis om de verjaardag van de pater familias te vieren. Kleinzoon Eduardo stelt zijn verloofde voor aan de familie en zus Elisabetta presenteert een schilderij aan haar grootvader. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekend maakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen. Tijdens deze avond stelt Eduardo zijn moeder Emma (Tilda Swinton) voor aan een vriend Antonio die chefkok is. Emma raakt in de ban van hem en zijn kookkunsten. Passies bloeien en spanningen groeien. De familie Recchi begint te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn.

Regisseur Guadagnino schreef Io sono l’amore, thematisch verwant aan Thomas Manns 'Buddenbrooks: Verfall einer Familie', op maat voor Tilda Swinton. Deze bijzondere actrice leerde voor haar rol zowel Russisch als Italiaans. Dit romantische drama werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Kostuumontwerp.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/io-sono-lamore

Io sono l'amore op tv

.
Io sono l'amore - Trailer