Bekijk de uitzending van Inside The London Fire Brigade terug

Di 12 december 2017 | 20:30 Inside The London Fire Brigade

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Inside The London Fire Brigade gemist? Bekijk hier naar Inside The London Fire Brigade gemist.

Inside The London Fire Brigade

Datum
Di 12 december 2017
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
Discovery Channel
Genre
Episode 1
Jaar
2017
Twitter hashtag
#insidethelondonfirebrigade
Deel-url
gids.tv/19199728

Op 14 juni van dit jaar vond in Londen een van de allergrootste woningbranden plaats toen de 67-meter hoger Grenfelltoren in de wijk Kensington in zijn geheel uitbrandde. Meer dan 80 mensen kwamen om het leven en velen raakten ernstig gewond. De dramatische brand gebeurde op het moment dat filmmakers bezig waren met het maken van een documentaire over de Londense brandweer.

De driedelige serie Inside The London Fire Brigade volgt hun werk een jaar lang van dichtbij en laat zien hoe de brandweer dagelijks omgaat met andere woningbranden, auto-ongelukken, treinbotsingen, chemische rampen en andere brandgevaarlijke zaken. Met behulp van helmcamera’s zien we precies wat zij zien als ze een brandend huis in gaan - voor zover ze door de rook überhaupt iets kunnen zien. Het geeft een ingrijpend inkijkje in hun belangrijke maar levensgevaarlijke werk.

Maar de serie begint met de afgrijselijke brand in Grenfelltoren waar een groot deel van de Londense brandweer bij betrokken was. Meer dan 40 wagens en 200 brandweerlieden hielpen mee om zoveel mogelijk mensen te redden uit de brandende toren die tot overmaat van ramp maar één trappenhuis had.

In de serie praten enkele brandweermannen over de impact die deze ramp op hen had. Ook voor de ervaren mannen was dit iets wat ze nooit eerder hadden meegemaakt en nooit meer hopen mee te maken.

Inside The London Fire Brigade op tv

Ramp brandweermannen londen brandweer kensington documentaire chemische london redden serie toren kazernes rampen trappenhuis brand wijk rook brandend impact stad dagelijks episode seizoen.
Promo: Inside The London Fire Brigade