Bekijk de uitzending van In Loco Parentis terug

Do 11 juli 2019 | 23:55 In Loco Parentis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van In Loco Parentis gemist? Bekijk hier naar In Loco Parentis gemist.

In Loco Parentis

Datum
Do 11 juli 2019
Tijd
23:55 tot 01:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Neasa Ní Chianáin, David Rane
Twitter hashtag
#inlocoparentis
Deel-url
gids.tv/22558441

Documentaire over twee bevlogen leerkrachten op een Ierse kostschool die na 46 jaar lesgeven met pensioen gaan.

Een schooljaar uit het leven van twee bevlogen leraren, John en Amanda Leyden. Al 46 jaar geven zij les op Headfort School, de enige kostschool in Ierland voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Nu bereiden ze zich voorzichtig voor op hun pensioen. Maar kunnen ze eigenlijk nog wel zonder hun leerlingen? John en Amanda ontmoetten elkaar als twintigers op Headfort, trouwden en brachten de rest van hun leven door op het schoolterrein. Hun bijdrage aan Headfort gaat veel verder dan wat men van een leraar zou verwachten. Ze zijn mentor, inspirator en plaatsvervangend ouder voor de kinderen. Nu de jaren gaan tellen, bereiden John en Amanda zich langzaam voor op het einde van hun Headfort-bestaan en het naderend afscheid van hun leerlingen.

In Loco Parentis op tv

School leerlingen leraar documentaire afscheid pensioen ierland leraren leerkrachten lesgeven langzaam uit het leven kinderen schooljaar twintigers.