In het hoofd van mijn zusje

Meest recente uitzending
Datum
Wo 2 mei 2018
Tijd
21:45 tot 22:50
IMDb
7.9
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Ingrid Kamerling
Twitter hashtag
#inhethoofdvanmijnzusje
Deel-url
gids.tv/20120531

Zelfdoding is voor veel mensen een ongrijpbaar begrip. Toch is het doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Terwijl ze in de bloei van hun leven lijken te staan, besluiten ze toch om eruit te stappen. Een haast niet te begrijpen besluit. Hoe heeft dit zover kunnen komen? En welke impact heeft dit op de familieleden die achterblijven?

De zus van filmmaker Ingrid Kamerling leek aan de buitenkant een vrolijke en enthousiaste jonge vrouw te zijn, maar ging gebukt onder angsten en keuzestress. Op 24-jarige leeftijd besluit ze vlak voor haar diploma-uitreiking een einde aan haar leven te maken. Kamerling, die met veel vragen achterblijft, legt haar zoektocht naar het hoe en waarom van de zelfdoding van haar zusje vast in de documentaire 'In het hoofd van mijn zusje'. Een kwetsbaar portret over het leven en de dood van een jonge vrouw.

In de documentaire probeert Ingrid Kamerling door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. 'In het hoofd van mijn zusje' gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama. Het zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze huidige samenleving.

Meer op tv: Samenvatting op tv , De Graafschap op tv en Jupiler League op tv

Video