Bekijk de uitzending van In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië terug

Vr 17 mei 2019 | 21:10 In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië gemist? Bekijk hier naar In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië gemist.

In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië

Datum
Vr 17 mei 2019
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22263910

Vanavond is de vierde van zes afleveringen van de documentaireserie In de voetsporen van D-Day te zien op NPO 2. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord.

Freriks spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag: de Britse veteraan Alan King was tanksoldaat en Joan Cook repareerde vliegtuigen.

Mac Joyner vertelt dat hij destijds in een bommenwerper vloog en in de plastic koepel van het vliegtuig zat; hij haalde de hendel over en had een 360-graden overzicht van wat er gebeurde.

De Nederlandse veteraan Rudi Hemmes was Engelandvaarder en vertelt onder meer over de aankomst op de stranden van Arromanches in Normandië.

Verder bespreken historicus Antony Beever en Philip wat er deze dag precies is gebeurd en wat wel en niet goed ging.

In de voetsporen van D-Day: o.a. aankomst Normandië op tv

Vliegtuig documentaire vliegtuigen duitsers presentator bommenwerper plastic voorbereidingen geschiedenis levende operatie documentaireserie aankomst veteraan koepel operatie overlord arromanches rudi hemmes overzicht geallieerden ooggetuigen alan nasleep stranden 75 jaar philip freriks seizoen engelandvaarder deze in de voetsporen voetsporen.