Bekijk de uitzending van In De Leeuwenhoek terug

Do 19 april 2018 | 20:25 In De Leeuwenhoek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van In De Leeuwenhoek gemist? Bekijk hier naar In De Leeuwenhoek gemist.

In De Leeuwenhoek

Datum
Do 19 april 2018
Tijd
20:25 tot 21:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Presentatie
Adelheid Roosen, Hugo Borst
Twitter hashtag
#indeleeuwenhoek
Deel-url
gids.tv/20039775

In de vierdelige serie In De Leeuwenhoek slaan Adelheid Roosen en Hugo Borst de handen ineen en kijken hun ogen uit in het bijzondere Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek. De afleveringen zijn vier donderdagen om 20:25 uur te zien op NPO 2.

Adelheid Roosen en Hugo Borst - hun moeders werden dement - zijn grote alzheimerfans. In het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek kijken ze hun ogen uit. Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd, ze schieten in de lach, voelen compassie en ze zijn ook weleens heel boos. Van de directeur van de Rotterdamse zorginstelling Humanitas mogen Adelheid en Hugo wekenlang overal bij zijn, Adelheid blijft zelfs nachtjes over in het turbulente verpleeghuis. Alles mag gefilmd, ook als er te weinig personeel staat en bewoners liefdevolle zorg en aandacht tekortkomen.

Of De Leeuwenhoek representatief is voor de staat van de verpleeghuiszorg in Nederland? Tja. Er gaat veel goed. Er gaat genoeg fout. Het doet er niet zo toe. Het kan gewoon beter. Maar dan moeten we in ieder geval wel begrijpen wat iemand die dement is zelf ervaart. Dat proberen Adelheid en Hugo nog beter te snappen.

In De Leeuwenhoek is een zoektocht van Adelheid Roosen en Hugo Borst naar hoe de zorg voor mensen met dementie beter en menselijker kan.

In De Leeuwenhoek op tv

Rotterdam zoektocht boos documentaire bewoners haak ouderen kapper schrijver ouderenzorg zorginstelling verpleeghuis keizer dement personeel specialist verzorgingshuis serie verpleeghuiszorg borst afdeling moeders bezorgen dementie brouwerij rode loper hugo borst adelheid roosen bert keizer alles mag aflevering 1 vriendinnen kijken.