Bekijk de uitzending van Ik word moeder terug

Ma 2 februari 2015 | 22:30 Ik word moeder

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik word moeder gemist? Bekijk hier naar Ik word moeder gemist.

Ik word moeder

Datum
Ma 2 februari 2015
Tijd
22:30 tot 23:00
Zender
RTL 8
Genre
Documentaire
Twitter hashtag
#ikwordmoeder
Deel-url
gids.tv/12728651

RTL 8 heeft deze week een bijzondere themaweek waarin bevallen en moederschap centraal staan. Van vanavond tot en met aanstaande vrijdag brengt de vrouwenzender in deze ‘Week van de Moederliefde’ dagelijks om 20.30 uur een film die in het teken van het moederschap staat. Aansluitend is een aflevering van de serie ‘Ik Word Moeder’ te zien, waarin Tanja Jess en Anousha Nzume bevallingen volgen in Nederland en Oeganda.

‘In de ‘Week van de Moederliefde’ kan er worden gekeken naar verschillende films waarin het moederschap centraal staat. Vanavond is de film ‘Cheaper By The Dozen’ over een gezin met twaalf kinderen te zien. De komedie ‘Motherhood’, die gaat over het leven van een fulltime moeder, staat morgen gepland. Op woensdag wordt de film ‘Juno’ uitgezonden waarin een 16-jarig meisje zwanger blijkt te zijn. Donderdag is de romantische komedie ‘The Family Stone’ te zien. De week wordt op vrijdag afgesloten met ‘Jersey Girl’ waarin de vrouw van Ollie (Ben Affleck) overlijdt na de bevalling van hun dochter. Als zijn dochter wat ouder is, wordt hij opnieuw verliefd.

In de serie ‘Ik Word Moeder’ gaan ambassadeurs Tanja Jess en Anousha Nzume voor Cordaid Memisa aan de slag. In ontwikkelingslanden sterft er elke twee minuten een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Cordaid Memisa wil dat álle moeders een veilige zwangerschap en bevalling kunnen hebben en dat hun baby’s een gezonde start kunnen maken. In ‘Ik Word Moeder’ brengen zij samen met RTL 8 moedersterfte in ontwikkelingslanden onder de aandacht. De eerste vier afleveringen zullen plaatsvinden in een verloskundigenpraktijk in Nederland. In de laatste aflevering reizen Tanja en Anousha af naar Oeganda, waardoor de kijker inzicht krijgt in de enorme verschillen tussen bevallen in Nederland en bevallen in een ontwikkelingsland.

Ik word moeder op tv

.