Bekijk de uitzending van Ik vertrek terug

Za 22 december 2018 | 21:55 Ik vertrek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik vertrek gemist? Bekijk hier naar Ik vertrek gemist.

Ik vertrek

Datum
Za 22 december 2018
Tijd
21:55 tot 22:45
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2013
Presentatie
Edwin Diergaard
Twitter hashtag
#ikvertrek
Officiële Twitter
@Ik_vertrek
Uitzending gemist
Ik vertrek gemist
Deel-url
gids.tv/21505831

Kerst is de mooiste tijd van het jaar en die beleef je het liefst met familie en vrienden. Maar wat als je in het buitenland woont en het niet mogelijk is om met de feestdagen bij elkaar te zijn? In twee speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgen vier bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau. Het tweede deel is volgende week zaterdag, 29 december, om 22:05 uur te zien op NPO 1.

De emigranten maken zich op voor de feestdagen, in een winters landschap of onder de brandende zon, zonder hun vrienden en familie. Wat zij niet weten is dat hun familie uit Nederland naar hen onderweg is!

Vanavond in deel 1: familie Best-Zuidervaart in Frankrijk en Theo en Jolanda uit Gambia.

Bij familie de Best-Zuidervaart in het Franse Saint-Germain-Lembron zit de kerstsfeer er al goed in. Dochters Amber en Kelly zijn dol op kitscherige kerstversiering en tuigen niet alleen de boom, maar de hele chambres d’hôtes op. Er is inmiddels veel veranderd. De bouwval waar ze ooit zo hard aan het klussen waren, is omgetoverd tot een sfeervol gastenverblijf.

José en de kinderen runnen samen het bedrijf en zijn een sterk team. Het is nu vijf jaar geleden dat vader Hans besloot om alleen verder te gaan en dat begint eindelijk een beetje te wennen. Het waren pittige tijden voor José. Door de scheiding, gedwongen verhuizing, verbouwing en de zorg voor haar gezin, heeft ze weinig tijd gehad voor zichzelf. Ze is al jaren niet meer in Nederland geweest en mist haar familie. Wat José niet weet, is dat Kelly en Amber een reden hebben om het huis dit jaar extra mooi te versieren. Dit jaar schuift er onverwacht bezoek aan voor een onvergetelijk kerstdiner.

Ook in Gambia maken ze zich op voor de feestdagen. In de pannenkoekenbar van Theo en Jolanda wordt de kerstboom versierd. Terwijl de temperatuur tot 35 graden oploopt, heeft het personeel zich in rode jurkjes gestoken en wordt er vrolijk meegezongen met de kerstliedjes op de radio. De zaken gaan goed aan de Smiling Coast. Want waar iedereen ze ooit voor gek versleet, vliegen de pannenkoeken nu als warme broodjes over de toonbank. Theo en Jolanda hebben een eigen huis, een eigen autootje en zijn thuis in Gambia.

Terug naar Nederland gaan is geen optie, hoewel Theo nog dagelijks terugdenkt aan zijn dagen op de sociale werkplaats in Emmeloord. Monique, zijn allergrootste vriendin uit die tijd staat op het punt de reis van haar leven te maken. Ze stapt op het vliegtuig naar Gambia om Theo en Jolanda met een bezoek te verrassen en natuurlijk een pannenkoek bij hen te eten.

Ik vertrek op tv

Frankrijk verhuizing vliegtuig buitenland nederland radio edwin verbouwing temperatuur dochters mist amber scheiding emmeloord broodjes gezin personeel redden kerst kerstboom feestdagen kerstliedjes pannenkoek bouwval werkplaats theo eigen huis gestoken kerstdiner klussen landschap versieren vertrek nederlands gezin kinderen kelly eten team pannenkoeken vader gambia stapt op geluk familie ik vertrek wennen dagelijks reis sociale werkplaats week thuis geen tijd zaken deze gedwongen rode terug.