Bekijk de uitzending van Ik vertrek terug

Za 15 september 2018 | 21:35 Ik vertrek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik vertrek gemist? Bekijk hier naar Ik vertrek gemist.

Ik vertrek

Datum
Za 15 september 2018
Tijd
21:35 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2018
Presentatie
Edwin Diergaarde
Twitter hashtag
#ikvertrek
Officiële Twitter
@Ik_vertrek
Uitzending gemist
Ik vertrek gemist
Deel-url
gids.tv/20938403

Vanavond in Ik Vertrek, een reportageprogramma over Nederlanders die hun geluk in het buitenland beproeven, het verhaal van Benny en Andrea in Noorwegen.

Benny (51) en Andrea (52) Ploeg verruilen Assen voor het Noorse Åmdals Verk, zo'n 250 kilometer ten westen van Oslo. Ze willen hun ervaring met 'floaten' graag doorgeven aan de mensen daar en hopen er een boterham mee te verdienen.

Na negentien jaar samen een fietsenwinkel te hebben gerund, willen Benny en Andrea graag wat minder op elkaars lip zitten. In het uitgestrekte Noorwegen zou dat moeten lukken... Het plan is om een voormalig ouderencentrum om te toveren tot Bed and Breakfast met campercamping. Daarbij willen ze het fenomeen floaten introduceren, ofwel ‘ontspannen drijven in een magnesium bad’. Zelf zweren ze erbij.

Om hun plannen te kunnen verwezenlijken moeten ze nog wel een lening krijgen van 100.000 euro én een zogenaamd persoonsnummer. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Na drie maanden formulieren invullen en talloze ritjes naar het loket, staan ze nog altijd met lege handen. Hun toekomst in Noorwegen staat op losse schroeven.

Ik vertrek op tv

Noorwegen buitenland assen lening edwin gezin oslo toveren redden boterham andrea negentien makkelijker benny vertrek nederlands gezin plannen geluk magnesium ik vertrek week plan geen.