Bekijk de uitzending van Ik vertrek terug

Za 8 september 2018 | 21:30 Ik vertrek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik vertrek gemist? Bekijk hier naar Ik vertrek gemist.

Ik vertrek

Datum
Za 8 september 2018
Tijd
21:30 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2018
Presentatie
Edwin Diergaarde
Twitter hashtag
#ikvertrek
Officiële Twitter
@Ik_vertrek
Uitzending gemist
Ik vertrek gemist
Deel-url
gids.tv/20897389

Vanavond start een nieuw seizoen van Ik Vertrek, het programma over Nederlanders die hun geluk in het buitenland beproeven.

Het seizoen gaat van start in Bonaire en vervolgens komen Noorwegen, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland voorbij en eindigt het seizoen met een follow-up in Italië en Zweden.

In de eerste aflevering: Hans en Karin op Bonaire, deel twee.

De positieve instelling van de ondernemers uit Capelle aan den IJssel wordt weer ernstig op de proef gesteld. Net als hun zelfgetimmerde huis af is, krijgen ze slecht nieuws van de autoriteiten.

In januari van dit jaar volgden de Ik Vertrek-camera's brugwachter Hans en casinomedewerker Karin. Zij vertrokken met een container vol golfballen, golfbaanbeelden en een bouw-het-zelf châlet naar hun geliefde Bonaire om daar een mini-adventuregolfbaan te starten. Een geschikt stuk grond en een bouwvergunning ontbraken nog.

Al snel blijkt dat Bonaire voor een deel bestaat uit beschermd natuurgebied en dat het krijgen van bouwvergunningen voor mini-adventuregolfbanen en het vinden van een geschikte locatie toch lastiger is dan gedacht. Na vijftien maanden op het eiland is er nog steeds geen grond en geen vergunning. Dan raakt ook nog eens het spaarpotje dat Hans en Karin hebben op. Tot overmaat van ramp moeten ze in een tentje slapen, achter de containers met de spullen, die inmiddels zijn aangekomen. Het dieptepunt wordt bereikt als ze ’s ochtends, compleet weggeregend, onder de muggenbeten zitten.

Van hun laatste centen besluiten ze toch maar een huisje te huren. Maar dat blijkt zo lek als een mandje, vol met kakkerlakken. Net als je denkt... dit kan niet erger, wordt de zeecontainer met alle spullen ook nog eens leeggeroofd.

Hoe het Hans en Karin verder is vergaan, is vanavond te zien in Ik Vertrek.

Ik vertrek op tv

.
Karin over haar avontuur in DWDD