Bekijk de uitzending van Ik Hou Van RTL terug

Za 1 november 2014 | 20:00 Ik Hou Van RTL

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik Hou Van RTL gemist? Bekijk hier naar Ik Hou Van RTL gemist.

Ik Hou Van RTL

Datum
Za 1 november 2014
Tijd
20:00 tot 22:40
Zender
RTL 4
Genre
Spelshow
Twitter hashtag
#ikhouvanrtl
Deel-url
gids.tv/12175579

‘Ik Hou Van Holland’ gaat vanavond van start met een speciale, extra lange uitzending die volledig in het teken staat van het 25-jarig jubileum van RTL. In ‘25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’ spelen twaalf RTL 4-coryfeeën van vroeger en nu de bekende, gezellige én een aantal spiksplinternieuwe ‘Ik Hou Van Holland’-spellen onder leiding van de vaste teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis. De twaalf RTL-coryfeeën die meedoen zijn Viola Holt, Catherine Keyl, Rolf Wouters, Ursul de Geer, John Williams, Daphne Deckers, Mireille Bekooij, Hans van Willigenburg, Albert Verlinde, Irene Moors, Nicolette van Dam en Ruud Feltkamp. De presentatie van deze feestelijke uitzending is uiteraard in de vertrouwde handen van Linda de Mol.

Tijdens de tweeënhalf uur durende uitzending wordt er teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de jarige zender aan de hand van historische tv-fragmenten. Ook de vragen, de liedjes van de ‘I Luv Holland’-band en de verrassende optredens van beroemde sterren staan geheel in het teken van 25 jaar RTL. Speciaal voor deze uitzending zijn er twee nieuwe spellen in het leven geroepen: ‘herken de lach’, waarbij er geraden moet worden van welke BN’er de lach is en ‘7 tegen 7’ waarbij alle gasten van die avond tijdens een vragenvuur als team en één voor één tegenover elkaar opgesteld worden. Julia van der Toorn brengt live het nummer ten gehore waarmee ze auditie deed voor de ‘The Voice’, ‘Oops, I did it again’. Verder treden Jimmy Geduld, Winston Gerschtanowitz, Cas Jansen, Michiel de Zeeuw en Herman Boerman op. Zij deden in 1997 mee als The Village People in de ‘Sterrenplaybackshow’ en kruipen speciaal voor ‘Ik Hou Van RTL’ opnieuw in de huid van deze act.

Volgende week zaterdag gaat het reguliere ‘Ik Hou Van Holland’-seizoen van start. In de eerste aflevering zijn onder anderen Jim Bakkum, Dave Mantel, Esmée van Kampen en Janny van der Heijden te gast bij Linda. In de rest van de reeks komen Joep Sertons, Patty Brard, Andy en Melisa van der Meijde, Freek Bartels, Mark van Eeuwen, Carly Wijs, zanger Nielson en vele anderen langs. Naast de vertrouwde spelelementen, zitten er dit seizoen twee nieuwe spellen in. In ‘raad het lied: zing het boek’ zingt de teamcaptain een andere tekst op een bekend (Nederlands) liedje. De tekst kan bijvoorbeeld uit een Jip en Janneke-verhaaltje komen of uit een biografie van een Bekende Nederlander. Nieuw finaleonderdeel is het ‘tienletterwoord’. Op het scherm verschijnt een door elkaar gehusseld tienletterwoord. Beide teams moeten een zo lang mogelijk woord met deze letters zien te maken. Beter nog natuurlijk is het raden van het woord dat door elkaar gehusseld is. Het team dat het langste woord maakt, mag een draai aan het rad geven.

Ik Hou Van RTL op tv

Auditie jubileum guus meeuwis nederlander live presentatie uitzending biografie kampen huid mantel bekende nederlander liedjes sterren albert verlinde eerste aflevering 25 jaar daphne deckers spelshow hoogtepunten linda de mol dave verlinde zender village raden scherm patty brard nicolette van dam irene moors zanger wouters teams teken spellen start andy en melisa nielson carly wijs cas jansen catherine keyl freek bartels hans van willigenburg janny van der heijden jeroen van koningsbrugge jim bakkum jimmy geduld joep sertons john williams mark van eeuwen michiel de zeeuw mireille bekooij rolf wouters ruud feltkamp ursul de geer viola holt winston gerschtanowitz catherine team julia.