Bekijk de uitzending van IDFA-Docu: Skies above Hebron terug

Wo 25 november 2020 | 22:25 IDFA-Docu: Skies above Hebron

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van IDFA-Docu: Skies above Hebron gemist? Bekijk hier naar IDFA-Docu: Skies above Hebron gemist.

IDFA-Docu: Skies above Hebron

Datum
Wo 25 november 2020
Tijd
22:25 tot 23:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Esther Hartog, Paul King
Deel-url
gids.tv/25430817

Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Skies above Hebron te zien op NPO 2. Dit coming of age-verhaal volgt gedurende vijf jaar het leven van drie Palestijnse jongens uit Hebron. Hoe is het om op te groeien in een omgeving waar geweld en intimidatie aan de orde van de dag is?

Duiven
Amer en zijn hebben weinig bewegingsvrijheid. De jongens, aan het begin van de film elf en zeven jaar oud, houden duiven op hun dak, dat grenst aan het huis van een kolonist.

Gewapende soldaten
Vanuit twee Israëlische nabijgelegen uitkijktorens wordt iedere beweging in de gaten gehouden. Het ene moment zijn de jongens nog gewoon aan het spelen, het volgende staan er gewapende soldaten voor de deur, omdat de kolonist heeft geklaagd. De camera krijgt nog een duw, maar de dreigende situatie loopt met een sisser af.

Checkpoint
Ook Marwaan woont direct naast een Israëlische kolonie en kan zich daardoor niet vrij bewegen. In zijn straat is een checkpoint en er zijn voortdurend incidenten tussen stenengooiers en soldaten, waarvan omwonenden zoals hij het slachtoffer worden.

IDFA-Docu: Skies above Hebron op tv

.