Bekijk de uitzending van IDFA-docu: Bruce terug

Do 26 november 2020 | 22:25 IDFA-docu: Bruce

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van IDFA-docu: Bruce gemist? Bekijk hier naar IDFA-docu: Bruce gemist.

IDFA-docu: Bruce

Datum
Do 26 november 2020
Tijd
22:25 tot 23:20
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Daniel Krikke
Deel-url
gids.tv/25436581

Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Bruce te zien op NPO 2. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen na veertien jaar op internaten en in de gevangenis.

Internaat
Het leven van Bruce (27) was gevuld met criminaliteit, drugs en geweld. Als hij langs het internaat waar hij als kind woonde rijdt, zegt hij dat hier het kattenkwaad begon.

Drugs
Volgens zijn tante begon het met zijn ouders, die hun jointje belangrijker vonden dan hun zoon. Voor Bruce waren drugs en verwaarlozing aan de orde van de dag. Maar nu, na een jarenlang verblijf in internaten en de gevangenis, is hij vrij.

Familie
Voor het eerst in zijn leven leert Bruce reflecteren op zijn gewoonten, gedrag en gevoelens. Hij bezoekt zijn vader en reist naar zijn familie in het buitenland, en probeert zo met hen en zichzelf in het reine te komen. In de boksschool kan hij zijn frustraties kwijt; niet alleen op de bokszak, maar ook in gesprekken met zijn beste vriend Lamyn.

IDFA-docu: Bruce op tv

.