Bekijk de uitzending van Ice Cold Gold terug

Ma 3 juni 2013 | 22:00 Ice Cold Gold

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ice Cold Gold gemist? Bekijk hier naar Ice Cold Gold gemist.

Ice Cold Gold

Datum
Ma 3 juni 2013
Tijd
22:00 tot 23:00
Zender
Discovery
Genre
David and Goliath
Deel-url
gids.tv/9233329

Groenland is een goudmijn. Onder de dikke laag sneeuw en ijs liggen kostbare edelmetalen zoals diamant, robijn én goud! Nooit eerder hebben mensen deze schatten uit de bevroren grond kunnen halen, maar daar komt nu verandering in.

Door de opwarming van de aarde komen in de zomer gebieden bloot te liggen waar voor het eerst in miljoenen jaren gezocht kan worden naar goud. Acht heldhaftige gelukszoekers uit Amerika hebben familie en werk achtergelaten in de hoop op een gouden toekomst. Waar hun eigen land al bijna volledig leeggeroofd is sinds de goldrushes in de 19e eeuw, mogen ze nu als eersten hun drilboor zetten in de maagdelijke goudmijnen.

Niemand weet wat ze precies tegen zullen komen en dat maakt het avontuur extra spannend. En dat geldt ook voor het weer. Dat het zomer is, betekent niet dat de temperaturen ineens ver boven nul komen. Ze krijgen te maken met ijskoude nachten en verraderlijke regenstormen. Een kleine twee maanden hebben ze de tijd voordat de winter het land weer afdekt. Lukt het ze om de jackpot te vinden en terug te keren als acht rijke mannen?

Ice Cold Gold op tv

Amerika goud zomer jackpot diamant opwarming aarde groenland schatten bloot gouden goudmijn avontuur ijskoude eeuw robijn gezocht winter cold familie goliath.