Bekijk de uitzending van Hollandse Zaken terug

Do 12 juli 2018 | 21:10 Hollandse Zaken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hollandse Zaken gemist? Bekijk hier naar Hollandse Zaken gemist.

Hollandse Zaken

Datum
Do 12 juli 2018
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2018
Presentatie
Cees Grimbergen
Twitter hashtag
#hollandsezaken
Officiële Twitter
@hollandsezaken
Uitzending gemist
Hollandse Zaken gemist
Deel-url
gids.tv/20578327

Vanavond in Hollandse Zaken: Levenslang opsluiten?

Celstraffen en tbs-behandelingen bieden geen garantie dat de daders niet nogmaals toeslaan. Ook blijkt die aanpak voor nabestaanden onvoldoende vergelding voor het aangedane leed. Maar wat dan wel? Levenslang opsluiten? De moordenaars van Tjirk van Wijk, Nadia van de Ven en Francis Cuijpers werden veroordeeld tot celstraffen en tbs. Het levert de nabestaanden tot op de dag van vandaag geen rust. Sneller dan zij verwachtten kregen de daders proefverlof. Of die daders proberen onder hun tbs-behandeling uit te komen. Nabestaanden worden zo steeds weer geconfronteerd met de moordenaar van hun dierbaren. Cees Grimbergen ontvangt in de studio onder meer de zus van de in 1999 doodgestoken Tjirk van Wijk, de zus van de in 2002 doodgeschoten studente Nadia van de Ven en de broer van de in 2008 gewurgde Francis Cuijpers.

Hollandse Zaken op tv

Openbaar ministerie debat nederland daders rechter levenslang celstraffen vonnis vergelding studente 2002 moordenaar proefverlof doodgeschoten faber doodgestoken emoties nadia cees grimbergen wijk moeder familie anne faber maatschappelijke kwesties gesprek week studio broer praktijk geen michael p.