Bekijk de uitzending van Hollandse zaken terug

Ma 22 juni 2015 | 15:10 Hollandse zaken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hollandse zaken gemist? Bekijk hier naar Hollandse zaken gemist.

Hollandse zaken

Datum
Ma 22 juni 2015
Tijd
15:10 tot 16:00
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2015
Presentatie
Cees Grimbergen
Twitter hashtag
#hollandsezaken
Officiële Twitter
@hollandsezaken
Uitzending gemist
Hollandse zaken gemist
Deel-url
gids.tv/13545238

De crisis leidde tot een forse stijging van het aantal éénpitters. Politiek en vakbonden bijten hun tanden stuk op de kwestie: hoe gaan we hier mee om?

Is die zelfstandige een zielige uitgebuite moderne slaaf die beschermd moet worden? Of is de ZZP’er de werknemer van de toekomst?

Duidelijk is dat de arbeidsmarkt ingrijpend verandert. De tijd van tientallen jaren comfortabel in vaste dienst is voorbij. Vooral voor 50-plussers is het even slikken als ze werk zoeken. Als ze al werk vinden zijn het kortdurende baantjes. En ze zien hun kinderen het ene na het andere korte contract krijgen. Zij kunnen in de meeste gevallen een vaste baan wel vergeten.

Wat betekent de nieuwe arbeidsmarkt voor de gemiddelde Nederlander? Hoe zorgelijk is het dat financiële zekerheid niet meer bestaat? Welke druk legt dit op mensen? En hoe wordt je zo‘n nieuwe werknemer die van job naar job hopt?

We praten hier onder andere over met Agnes Jongerius, Europarlementariër en commissaris bij PostNL. Dat bedrijf kondigde vorige week aan een deel van de ruim duizend zelfstandige postbezorgers weer in dienst te nemen. Verder komen ZZP’ers uit diverse branches aan het woord.

Hollandse zaken op tv

.