Bekijk de uitzending van Hollandse zaken terug

Do 11 juni 2015 | 14:40 Hollandse zaken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hollandse zaken gemist? Bekijk hier naar Hollandse zaken gemist.

Hollandse zaken

Datum
Do 11 juni 2015
Tijd
14:40 tot 15:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2015
Presentatie
Cees Grimbergen
Twitter hashtag
#hollandsezaken
Officiële Twitter
@hollandsezaken
Uitzending gemist
Hollandse zaken gemist
Deel-url
gids.tv/13460555

Mindful mediteren, wandelen en zelfs stofzuigen. Half Nederland doet aan mindfulness. Maar worden we echt rustigere mensen of is het de zoveelste zweverige rage, waaraan goed geld valt te verdienen?

Ga niet langer op de automatische piloot door het leven en staar je niet blind op het verleden of de toekomst, zo is het mantra. Mindfulness heeft inmiddels ook zijn intrede gedaan in de gezondheidszorg. Pijn, stress, depressie, angsten: het heeft er allemaal invloed op.

Hoe kan deze meditatiestroming zo populair zijn? Grote bedrijven als Rabobank en Nutricia sturen hun medewerkers op mindfulness-training en zelfs scholen trainen kleuters in deze meditatietrend. De openbare basisschool P.J. Troelstraschool in Amsterdam-West is de allereerste Mindfulness-school in Nederland. Alle scholieren krijgen er wekelijks midnfulness-training. De school pakt hiermee 'de innerlijke onrust' bij kinderen aan om zo op school een 'positievere sfeer' te creëren.

Maar worden we echt rustigere mensen door mindfulness of is het de zoveelste zweverige rage, waaraan goed geld valt te verdienen?

Hollandse zaken op tv

School amsterdam-west nederland basisschool rabobank scholen scholieren nutricia piloot rage gezondheidszorg wandelen depressie kleuters geld kinderen trainen cees grimbergen automatische piloot stress.