Bekijk de uitzending van Holland gaat voor Goud terug

Zo 21 januari 2018 | 22:55 Holland gaat voor Goud

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Holland gaat voor Goud gemist? Bekijk hier naar Holland gaat voor Goud gemist.

Holland gaat voor Goud

Datum
Zo 21 januari 2018
Tijd
22:55 tot 23:25
Zender
SBS 6
Genre
Documentaire
Deel-url
gids.tv/19463989

In aanloop naar de Olympische Spelen in Pyeongchang zendt SBS 6 de documentaireserie Holland gaat voor Goud uit. Dit programma gaat over het Holland Heineken House. Al 25 jaar komen sporters en bezoekers van de Olympische Spelen hier samen en wordt lief en leed met elkaar gedeeld. In deze driedelige reeks wordt aangetoond hoe een klein land groot is geworden tijdens de viering van het grootste en belangrijkste sportevenement ter wereld. De afleveringen zijn drie zondagen rond 23:00 uur op SBS 6 te zien.

In Holland gaat voor Goud nemen olympisch kampioenen zoals Pieter van den Hoogenband, Gianni Romme en Marit Bouwmeester de kijker mee met hun olympische herinneringen. De sporters bezoeken samen met mensen die het Holland Heineken House van de grond hebben gekregen zes olympische steden op vijf continenten.

Zo krijgt de kijker te zien hoe de groei van het Holland Heineken House parallel liep aan de grootste Nederlandse sportsuccessen van de afgelopen 25 jaar. Elke reis eindigt op de exacte locatie waar het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen was gevestigd. Op die locatie wordt met elke atleet teruggeblikt op de bijzondere sport- en huldigingsmomenten van hen. Ook worden de olympisch kampioenen verrast met beelden van zichzelf, waardoor ze de emoties die ze toen beleefden weer even terughalen.

Holland gaat voor Goud is een serie vol met geschiedenis en emotie. Daarnaast is te zien hoe typisch Nederlandse eigenschappen zoals standvastigheid, ondernemerschap en nuchterheid de gemeenschappelijke deler blijken voor de onstuitbare groei van het Nederlandse sportsucces en het Holland Heineken House.

Holland gaat voor Goud op tv

Goud olympische spelen marit bouwmeester documentaire groei geschiedenis gianni romme documentaireserie steden pieter van den hoogenband viering heineken lief holland serie emotie 25 jaar atleet bouwmeester pyeongchang emoties kijker marit romme bezoeken sportevenement bezoekers holland heineken house reis seizoen aflevering 1.