Bekijk de uitzending van Hitler Youth terug

Di 25 juni 2019 | 21:20 Hitler Youth

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hitler Youth gemist? Bekijk hier naar Hitler Youth gemist.

Hitler Youth

Datum
Di 25 juni 2019
Tijd
21:20 tot 22:05
Zender
Canvas
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2017
Regisseur
David Korn Brzoza
Twitter hashtag
#hitleryouth
Deel-url
gids.tv/22473116

Eerste deel van de documentaire Hitler Youth over de nationaalsocialistische jeugdbeweging Hitlerjugend. Deel twee is volgende week dinsdag rond 21:20 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Berlijn, 1945. De val van het Derde Rijk is nabij. Veel van de overgebleven strijders zijn tieners. Gezien hun jonge leeftijd, hun gebrek aan ervaring en het numerieke overwicht van de Sovjets, zijn hun winstkansen onbestaande. Maar ze hebben Hitler hun woord gegeven en daar houden ze zich aan: ze zullen vechten tot het bittere einde.

Op de een of andere manier kreeg Hitler deze jongeren zover dat ze hun ouders, familie, school en geloof aan de kant schoven om deel uit te maken van de nazipartij. In deze documentaire komen we te weten hoe hij er met zijn totalitaire regime in geslaagd is om van kinderen soldaten te maken.

Hitler Youth op tv

School hitler documentaire berlijn rijk strijders tieners regime soldaten zender 1945 kinderen jongeren ouders familie geslaagd leeftijd canvas seizoen aflevering 1 week geloof deze.