Bekijk de uitzending van History's Greatest Hoaxes terug

Wo 1 maart 2017 | 20:30 History's Greatest Hoaxes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van History's Greatest Hoaxes gemist? Bekijk hier naar History's Greatest Hoaxes gemist.

History's Greatest Hoaxes

Datum
Wo 1 maart 2017
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
Discovery
Genre
The Alien Autopsy
Twitter hashtag
#historysgreatesthoaxes
Deel-url
gids.tv/17351230

Nepnieuws – een van dé woorden van het voorbije jaar – is echt niet iets van de laatste tijd. Hoaxes bestaan er al sinds de opkomst van de massamedia. De serie History’s Greatest Hoaxes vertelt de meest verrassende hoaxes van de afgelopen eeuw die soms zo echt leken dat mensen er voor hun huis uit vluchtten. Zoals bij het hoorspel dat Orson Welles in 1938 hield van zijn boek War of the Worlds, maar waarbij hij zijn vertelling over de invasie van buitenaardse wezens iets te overtuigend vertelde, waardoor er massale paniek onder de luisteraars ontstond.

Andere hoaxes die voorbijkomen zijn de beelden van een autopsie van een buitenaards wezen dat zou omgekomen zijn bij een crash van een UFO en door velen echt geloofd werd. Net als de mogelijke dagboeken van Adolf Hitler die ineens in 1983 opdoken en waar het dagblad Der Stern miljoenen voor betaalde. Totdat experts ontdekten dat ze fake waren.

Ook de ‘vondst’ in het plaatsje Piltdown van een schedel die een link zou aantonen tussen mensen en apen heeft de wetenschap decennialang op het verkeerde spoor gezet. En wie denkt dat alle heldenverhalen uit de autobiografische gevangenisfilm Papillon waargebeurd zijn, zal na het kijken van History’s Greatest Hoaxes toch enigszins teleurgesteld zijn.

History's Greatest Hoaxes op tv

.
Promo: History's Greatest Hoaxes