Bekijk de uitzending van Historisch Bewijs terug

Wo 19 februari 2020 | 20:30 Historisch Bewijs

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Historisch Bewijs gemist? Bekijk hier naar Historisch Bewijs gemist.

Historisch Bewijs

Datum
Wo 19 februari 2020
Tijd
20:30 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2020
Presentatie
Stephanie Archangel, Martine Gosselink, Robert van Langh
Deel-url
gids.tv/23821891

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks waarin een team experts van het Rijksmuseum onderzoek doet naar de echtheid van kunsthistorische voorwerpen.

Hoed.

Is de hoed die in het Rijksmuseum ligt werkelijk de hoed die Ernst Casimir, voorvader van koning Willem-Alexander, op had toen hij in 1632 door een dodelijke kogel in zijn hoofd werd getroffen? Het onderzoeksteam van het Rijksmuseum pluist de archieven van het Koninklijk Huisarchief uit, op zoek naar informatie over de herkomst van deze bijzondere hoed en ze doen een belangrijke ontdekking. Voor het materiaal-technisch onderzoek wordt samen met het NFI een heuse schietreconstructie opgetuigd en er wordt gezocht naar menselijke resten op de reliek.

Historisch Bewijs op tv

Rijksmuseum onderzoek koning koning willem-alexander documentaire archieven experts bewijs menselijke resten ernst onderzoeksteam echtheid historisch hoed gezocht hoofd kogel team casimir seizoen deze martine.