Bekijk de uitzending van Hij is een zij terug

Di 5 januari 2016 | 21:20 Hij is een zij

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hij is een zij gemist? Bekijk hier naar Hij is een zij gemist.

Hij is een zij

Datum
Di 5 januari 2016
Tijd
21:20 tot 22:00
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Presentatie
Arie Boomsma
Twitter hashtag
#hijiseenzij
Uitzending gemist
Hij is een zij gemist
Deel-url
gids.tv/14795703

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. In de eerste aflevering volgt hij Stijn, Martin en Eveline.

Stijn (6) is vandaag jarig en viert zijn verjaardag met zijn familie op de camping. Zijn ouders hebben de caravan versiert en cadeautjes gekocht, maar deze cadeautjes zou je niet snel verwachten bij een jongetje.

Martin (27) zit een jaar aan de hormonen. Omdat hij zo blij is met alle lichamelijke veranderingen, wil hij dat op een bijzonder manier vieren. Hij wil graag een belangrijk persoon in zijn leven aan Arie Boomsma voorstellen.

Eveline (33) staat nog maar aan het begin van haar transitie. Ze leeft sinds een aantal maanden als vrouw, maar heeft nog moeite met haar oude naam. Arie gaat mee naar het gemeentehuis om daar iets aan te doen.

Hij is een zij op tv

.
Promo: Hij is een zij