Bekijk de uitzending van Hij is een zij terug

Di 11 februari 2014 | 21:55 Hij is een zij

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hij is een zij gemist? Bekijk hier naar Hij is een zij gemist.

Hij is een zij

Datum
Di 11 februari 2014
Tijd
21:55 tot 22:30
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Presentatie
Arie Boomsma
Twitter hashtag
#hijiseenzij
Uitzending gemist
Hij is een zij gemist
Deel-url
gids.tv/10668490

“Je voelt je een vrouw, je bent een vrouw, maar je bent geboren als jongen.” In het KRO-programma Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. In de aflevering onder anderen Freddie na zijn borst verwijderende operatie.

Martin (26) brengt een bezoek aan de genderpoli in het UMCG in Groningen. Hij hoopt eindelijk “groen licht” te krijgen om te mogen starten met het spuiten van mannelijke hormonen.

Arie Boomsma bezoekt met Sophie (31) en haar vriendin Tamar de roze zaterdag in Utrecht. Een aantal jaar geleden ontmoetten Sophie en Tamar elkaar op deze dag voor het eerst.

Arjon (42) kijkt samen met zijn moeder en stiefvader naar de foto’s uit de tijd dat hij nog een vrouw was. Voor Arjon zijn de foto’s een confrontatie met een hele moeilijke periode uit zijn leven die in het teken stond van overleven.

Freddie (18) heeft de borst verwijderende operatie ondergaan en kan nu eindelijk zwemmen met ontbloot bovenlichaam. Samen met goede vriend Mick (20) gaat hij naar Kreta voor een heerlijke vakantie.

Hij is een zij op tv

.