Bekijk de uitzending van Het Wonder van Le Petit Prince terug

Do 27 juni 2019 | 22:55 Het Wonder van Le Petit Prince IMDb: 6.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Wonder van Le Petit Prince gemist? Bekijk hier naar Het Wonder van Le Petit Prince gemist.

Het Wonder van Le Petit Prince

Het Wonder van Le Petit Prince
Datum
Do 27 juni 2019
Tijd
22:55 tot 00:00
Zender
NPO 2
IMDb
6.7
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Marjoleine Boonstra
Deel-url
gids.tv/22483554

Het Wonder van Le Petit Prince is een Nederlandse en Noorse documentaire uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Marjolein Boonstra (De Stilte van Rothko).

Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exupéry's beroemde filosofische (kinder)boek over vriendschap, liefde en respect is een van de meest vertaalde literaire werken ter wereld. In deze documentaire reist Marjoleine Boonstra naar de personen die dit kleine meesterwerk uit het Frans hebben omgezet in het Tibetaans, Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (het noorden van Finland en Scandinavië) of Nawat (El Salvador) – stuk voor stuk bedreigde talen. Gepassioneerde taalvorsers, docenten en vertalers vertellen hoe de observaties van het buitenaardse prinsje op aarde in hun cultuur gelezen en geïnterpreteerd worden. Ze praten over de eerste keer dat ze het boek lazen en uiteraard ook over hun linguïstische problemen; hoe vertaal je ‘waterkraan’ als daar in jouw wereld geen woord voor bestaat?

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/het-wonder-van-le-petit-prince

Het Wonder van Le Petit Prince op tv

.
Het Wonder van Le Petit Prince - Trailer