Bekijk de uitzending van Het Vermoeden terug

Zo 11 november 2018 | 11:35 Het Vermoeden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Vermoeden gemist? Bekijk hier naar Het Vermoeden gemist.

Het Vermoeden

Datum
Zo 11 november 2018
Tijd
11:35 tot 12:00
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2018
Presentatie
Marleen Stelling
Deel-url
gids.tv/21272026

Aflevering 31 - Religieus magazine.

Marja van Bijsterveldt.

Marja van Bijsterveldt was minister voor Onderwijs in het kabinet Rutte I, voorzitter van het CDA en is momenteel burgemeester van Delft. In die functie maakt ze zich sterk om de tweedeling die zij in de samenleving signaleert te bestrijden. Ze voelt zich dan ook geroepen alle groepen bij de maatschappij te betrekken. Het stimuleren van gemeenschapszin ziet zij als een van haar belangrijkste taken. Van Bijsterveldts visie op God is in de loop der tijd veranderd. Opgevoed met God de Vader, is dat beeld voor haar nu minder absoluut. God is nu een goede macht geworden, die via mensen werkt. Het belangrijkste wat je een ander mens kunt geven, is volgens Van Bijsterveldt aandacht. Zij probeert haar burgemeesterschap dan ook als een pastor vorm te geven, in het licht van een vergevingsgezinde God.

Het Vermoeden op tv

Kabinet minister onderwijs politiek voorzitter kerk burgemeester delft cultuur samenleving religieus stimuleren magazine marja van bijsterveldt vader bestrijden marleen stelling maatschappij seizoen 3 seizoen tijd.