Bekijk de uitzending van Het mysterie van de melkrobots terug

Ma 4 juni 2018 | 20:30 Het mysterie van de melkrobots

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het mysterie van de melkrobots gemist? Bekijk hier naar Het mysterie van de melkrobots gemist.

Het mysterie van de melkrobots

Datum
Ma 4 juni 2018
Tijd
20:30 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Vuk Janic
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/20349974

Johan van Rijthoven is een Brabantse boer die net zoals zijn voorouders graag een gezond melkveehoudersbedrijf wil overdragen aan zijn kinderen. Om de melkproductie te verhogen, schaft hij een aantal melkrobots aan. Na een goed lijkende start beginnen echter de problemen. De robots functioneren niet, de koeien willen er om mysterieuze redenen niet meer in en de melkproductie loopt zo hard terug dat het bedrijf met de ondergang wordt bedreigd.

Filmmaker Vuk Jani? volgt Johan en zijn familie in hun strijd tegen de 'grootmachten' die hen de melkrobots hebben geleverd. De Van Rijthovens dagen de multinational en de lokale dealer voor de rechter. Zal het hen lukken gecompenseerd te worden voor de geleden schade?

De strijd om gerechtigheid confronteert Johan niet alleen met de cynische machinaties van het hedendaagse landbouwbeleid, maar ook met zichzelf en zijn directe omgeving. Bovendien kampt hij met onbeheersbare krachten op zijn erf, die onder leiding van 'energetisch manager' Stef Freriks in goede banen moeten worden geleid.

Het mysterie van de melkrobots is een modern boerendrama dat op unieke wijze inzicht geeft in de strijd om overleving die vele boeren in Nederland en Europa dagelijks voeren.

Bekijk de eerste beelden op gids.tv/v9926/documentaire.

Het mysterie van de melkrobots op tv

Filmmaker nederland koeien rechter documentaire boeren robots mysterie dealer melkproductie europa kinderen start vuk janic ouders familie eerste beelden leiding voorouders dagelijks bedreigd.