Bekijk de uitzending van Het Italiaanse Dorp: Ollolai terug

Ma 16 juli 2018 | 21:30 Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Italiaanse Dorp: Ollolai gemist? Bekijk hier naar Het Italiaanse Dorp: Ollolai gemist.

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Datum
Ma 16 juli 2018
Tijd
21:30 tot 22:28
Zender
RTL 4
Genre
Reality-show
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/20578875

In het nieuwe programma 'Het Italiaanse Dorp: Ollolai' worden vijf Nederlandse stellen en gezinnen gevolgd die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro. Deze Nederlanders gaan keihard werken aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe huis en aan hun Italiaanse business-droom. De afleveringen zijn elke werkdag om 21:30 uur te zien op RTL 4.

De burgemeester van het dorpje Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert en de lokale bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke Ollolai op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp. De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm en vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest.

Daarom heeft de burgemeester ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom opgeroepen, om samen met hem én de lokale bevolking, Ollolai weer terug te brengen naar de oude glorie. Dat doet hij door een aantal vervallen huizen aan te bieden voor slechts één euro. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: naast dat de nieuwe eigenaren hun vervallen Italiaanse casa moeten opknappen, is het noodzaak dat de realisatie van hun ondernemersplan ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing. Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen.

Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

Het Italiaanse Dorp: Ollolai op tv

Economie verantwoording burgemeester bewoners verbouwing voorwaarden investering bevolking gezin opknappen sardinië dorpsraad droom bewoonbaar eiland koppel werken gezinnen duur vast seizoen aflevering 1 week.