Bekijk de uitzending van Het Groene Oosten terug

Di 4 februari 2020 | 20:40 Het Groene Oosten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Groene Oosten gemist? Bekijk hier naar Het Groene Oosten gemist.

Het Groene Oosten

Datum
Di 4 februari 2020
Tijd
20:40 tot 21:00
Zender
RTV Oost
Deel-url
gids.tv/23737303

Hoe lekker en gezond zijn vleesvervangers?. Dat veel vlees eten belastend is voor ons milieu, is inmiddels algemeen bekend. Toch blijft minder vlees eten voor veel mensen nog een flinke uitdaging.

In de supermarkten liggen steeds meer vleesvervangers in de schappen en wint het vega-aanbod aan populariteit. Maar hoe lekker én gezond zijn deze producten?

Diëtiste Stephanie Supprian vertelt wat er aan voedingsstoffen in de vleesvervangers zit en waar we op moeten letten. Samen met grillmaster Frank Hendriks neemt André van der Zee de proef op de som.

Kan de quinoaburger of de plantaardige biefstuk het winnen van een steak van de Black Angus? En Groene Vlogger Agnes Heethaar laat zien dat een natuurlijke tuin erg mooi kan zijn en juist weinig onderhoud nodig heeft.

Dus stenen uit je tuin en zaaien maar!

Het Groene Oosten op tv

Vlees milieu onderhoud supermarkten groene tuin biefstuk proef hendriks populariteit eten vlogger deze gezond algemeen zaaien.