Bekijk de uitzending van Het echte leven in de dierentuin terug

Zo 16 juni 2019 | 21:25 Het echte leven in de dierentuin

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het echte leven in de dierentuin gemist? Bekijk hier naar Het echte leven in de dierentuin gemist.

Het echte leven in de dierentuin

Datum
Zo 16 juni 2019
Tijd
21:25 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Natuurdocumentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22426550

Vanavond gaat het zesdelige programma 'Het echte leven in de dierentuin', opgenomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, van start. Elke zondag om 21:20 uur spelen dieren de hoofdrol op NPO 1.

Kenmerkend voor het programma is het unieke perspectief waaruit gefilmd wordt. Het leven van de dieren wordt dag en nacht door verborgen camera's vastgelegd om de dieren goed te kunnen volgen en om te laten zien wat zich afspeelt in de dierentuin na sluitingstijd en op plekken waar je als bezoeker niet mag komen.

Daarnaast vertellen gepassioneerde verzorgers wat zich achter de schermen afspeelt: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.

In de eerste aflevering is te zien hoe de strijd losbarst als een nieuw mannetje bij de groep ringstaartmaki's wordt geïntroduceerd. Jonge schuttersvissen krijgen schietles van de oudjes en reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen beginnen aan het avontuur dat hopelijk mag gaan leiden tot paring en... een jonge panda.

Het echte leven in de dierentuin op tv

Dieren onderzoek ouwehands dierenpark dierentuin leiden panda rhenen camera's dierenpark wetenschappelijk onderzoek achter de schermen reuzenpanda's schietles oudjes panda's eerste aflevering natuurbescherming avontuur ouwehands bezoeker verborgen wetenschappelijk schermen start werken seizoen nacht aflevering 1.