Bekijk de uitzending van Het Archief - Isaac Stern terug

Za 10 februari 2018 | 23:09 Het Archief - Isaac Stern

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het Archief - Isaac Stern gemist? Bekijk hier naar Het Archief - Isaac Stern gemist.

Het Archief - Isaac Stern

Datum
Za 10 februari 2018
Tijd
23:09 tot 23:50
Zender
Brava
Genre
Muziek
Deel-url
gids.tv/19678816

Het Archief is vandaag gewijd aan violist Isaac Stern. In dit concert uit 1965 voor de Jeunesses Musicales de France is hij op de toppen van zijn kunnen, begeleid door pianist Alexander Zakin.

Ondanks dat Stern geboren werd in Oekraïne kreeg hij zijn muzieklessen in de Verenigde Staten, waar zijn ouders naar toe emigreerden toen hij net één jaar oud was. Zijn Amerikaanse training, die verschillende Europese schoolstijlen combineerde, verleende Stern het gemak om veel verschillende soorten repertoire aan te kunnen.

In deze voordracht introduceert Isaac Stern, naast Kreisler?s ?Schön Rosmarin?, een vrij onbekend stuk van Francesco Germiniani. Hij zal ook de ?Adagio en Fugue? van Bach?s eerste sonate voor solo viool ter gehore brengen.

Dit is een unieke opname, aangezien Stern deze werken bijna nooit speelde, ondanks hun populariteit onder violisten. Zo nam hij ook nooit Bach?s complete Sonates en Partita?s op.

Het Archief - Isaac Stern op tv

.