Bekijk de uitzending van Helden van Het Máxima terug

Do 11 juli 2019 | 21:35 Helden van Het Máxima

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Helden van Het Máxima gemist? Bekijk hier naar Helden van Het Máxima gemist.

Helden van Het Máxima

Datum
Do 11 juli 2019
Tijd
21:35 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22558365

Vanavond start de driedelige documentaireserie Helden van Het Máxima over het reilen en zeilen achter de schermen van het Prinses Máxima Centrum, een nieuw kinderoncologisch centrum. Drie donderdagen rond 21:40 uur op NPO 1.

Slopende ziekte
Ieder jaar horen zeshonderd kinderen in Nederland dat ze kanker hebben. Een kwart van deze kinderen overleeft het niet. Voor alle kinderen met deze slopende ziekte werd het Prinses Máxima Centrum opgericht. Helden van Het Máxima geeft een unieke inkijk achter de schermen van dit nieuwe kinderziekenhuis.

Dag en nacht paraat
Een jaar lang volgde documentairemaker Paul Rigter de helden van 'Het Máxima'; werknemers, van directeur tot verpleegster, die dag en nacht paraat staan voor kinderen met kanker en daarmee het verschil maken tussen leven en dood. Tijdens momenten van uitzinnige blijdschap en momenten van intens verdriet. Wie zijn deze mensen die hun leven in het teken stellen van de genezing van kinderkanker?

Helden van Het Máxima op tv

Ziekenhuis werknemers nederland prinses zeilen documentaire blijdschap kanker documentaireserie achter de schermen kinderziekenhuis verpleegkundige centrum verdriet kwart verpleegster genezing kinderen schermen teken helden start ziekte dood werken prinses máxima centrum nacht aflevering 1 directeur lang deze deur.

Meer uitzendingen van Helden van Het Máxima